Skärande bearbetning


Skärande bearbetning

Med avancerade metoder som cnc-svarvning, laser- och vattenskärning så kan man ta fram de mest detaljerade komponenter. Idag är det inte svårt att finna smarta lösningar för skärande bearbetning och man kan få hjälp med hela produktionen inklusive avancerat legoarbete. Det hela börjar med en detaljerad prototyp som sedan kan tas fram i hur många exemplar som helst. De svenska lösningarna för metallbearbetning är i världsklass och man kan dra många fördelar av att välja ett lokalt alternativ för att ta fram de delar och komponenter som man behöver.

Olika metoder
Det finns många olika smarta metoder för att beskära olika material på ett precist sätt. Med hjälp av laser- vatten- och cnc-teknik så kan man minska på svinnet av material och få fram modeller som är mycket avancerade både vad gäller form och hållbarhet. Oavsett vilken teknik för metallbearbetning och skärande bearbetning som man väljer så börjar det hela med en specificerad ritning. Denna måste sedan implementeras i ett styrsystem som kommer att tala om för den skärande maskinen vad som ska göras. Detta kan låta enkelt men varje metod för beskärning av metall kräver ett stort kunnande och korrekt programmering.

Resultatet av en smidig och korrekt planeringsprocess blir en effektiv produktion. Man kan ta fram stora volymer av metalldelar eller jobba med en mindre produktion som är till för ett specifikt syfte. Genom att jobba i nära samarbete med den metallverkstad som kan ta fram komponenten så kommer man fram till vilken beskärande metod som kommer att vara kostnadseffektiv och tidsbesparande.

En komplett lösning
När man vill få fram färdiga komponenter snabbt så är kompletta lösningar mycket uppskattade. Då en produktionslinje inkluderar råmaterial, olika typer av maskiner för beskärning samt legoarbete så kan man spara både tid och pengar. Detta kräver förstås mer av det företag som erbjuder tjänsterna eftersom alla som jobbar med produktionen måste ha en viss nivå av kunskap. Kompletta lösningar kan spara tid och även ge utrymme för innovation på så vis att man kanske väljer att svarva fram sin del med en cnc-svarv istället för att beskära den med vattenteknik som man först hade inriktat sig på. Flexibilitet leder till hållbara lösningar och de bästa resultaten.

Svenska lösningar
I och med att den svenska metallmarknaden är så pass utvecklad så behöver man inte köpa in dessa tjänster från utländska företag. Det finns gott om svenska företag som erbjuder skärande bearbetning på hög nivå. Med årtionden av erfarenhet inom metallbearbetning så kan dessa företag luta sig mot en gedigen kunskap som gör det lättare att anpassa varje projekt. Det är inte ovanligt med svenska metallverkstäder där man möter den tredje generationen från samma familj på verkstadsgolvet. Metallarbete har så mycket att erbjuda inom teknik, innovation och utveckling och så tillfredställelsen av att kunna ta fram precisa delar förstås.

Om man vill ha en effektiv produktionsprocess så bör man betänka möjligheten att jobba med en lokal leverantör och producent. Helhetslösningar är alltid intressanta eftersom de gör det möjligt att inkludera material, beskärning och eftermontering från ett enda företag. När komponenten väl är redo så kan den skickas vidare med smarta transporter till sitt slutmål.

 

 


Vill du synas här? Kontakta oss.

0371 webb & reklam AB
Dalhemsgatan 4
333 30 Smålandsstenar
Telefon 0371-319 00